29.11.2013

Askarteluja

Tässä ennen isänpäivää tuli tehtyä ystävän luona porukalla erinäisiä kortteja. Seuraavat kortit menivät papalle ja iskäselle.

Hillittyä ja inside-juttua.


Myös joulukortteja tuli tehtyä, mutta ne paljastettakoot vasta joulun jälkeen. Korttien lisäksi pari helmipiparetta on tehty kavereille. Toiselle käsikoru (arttia vastaan, jee) ja toiselle avainperä puoli vuotta myöhäsenä synttärilahjana.. huups.

Väkerrystä.

Balls!


Ja sitten - tiedättekö sen tunteen, kun jossain näkee kivan idean ja sitä on pakko testata ihan heti!

Kiitokset somasta ideasta cheezbrgr.


...ja sitten sen tunteen, kun ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä...

Teippaisko parvekkeen lasiin vai keittiön ikkunaan, siinä vasta pulma.


...voittaja!

19.11.2013

The reverse 100 thing challenge

Eli haaste, jossa luovutaan 100 asiasta tiettyyn päivään mennessä.

Otin osaa tähän Be more with less -blogin haasteeseen viime vuonna ja koska muistan siitä jääneen hyvän mielen, aion ottaa osaa uudelleen. Oli kumman vapauttavaa luopua niin paljosta - ja lopulta niin pienestä määrästä tavaraa. Ja huomata, miten paljon epäoleellista roinaa sitä onkin säilönyt nurkkiinsa. (Ja kaiken päätteeksi osasta tavaroita tuli vielä kirpparilta tilalle hieman hiluja - extra win-win.)


Googlen kuvahaun mielestä The reverse 100 thing challenge voi näyttää myös... Bidoofilta (sauce: eräs muu challenge.)


Kuten viime vuonna, aion tälläkin kertaa hieman muokata sääntöjä itselleni paremmin sopiviksi:

  • Kerään tavarat tarkoitukselle pyhitettyyn unclutterointikaappiin, josta voin toimittaa ne edelleen sopiviin kohteisiin sitten, kun tilaisuus nousee. Kaikkien tavaroiden ei siis tarvitse olla ulkona asunnosta määräpäivään mennessä, mutta ne on silloin sijoitettuna kaappiin, josta ne eivät enää tule ulos ennen poisvientiä.
  • Otan tavaroista kuvan kun 100 on kasassa, viimeistään 15.12.
  • Tarjoan tavaroita halukkaille ilmaiseksi tai vapaaehtoisella pikkukorvauksella. Lähtökohtaisesti ilmaiseksi. Loput tavarat päätyvät ideaalitapauksessa jossain vaiheessa kirpparille ja huonot kierrätykseen/roskiin.

Ja siinä se, ei kun keräilemään. Loppuun vielä kuva viime vuoden tavaroista.


Poistuivat he.

11.11.2013

Things organized neatly

Eli juttuja hyvässä järjestyksessä. Koska tykkään. Nämä on kokijan omia tekeleitä/asetteluja. (Oikeasti OCD:t ihmiset voivat varautua hermoromahdukseen.)


Kerran oli keittiön vetolaatikko nätisti. (Sittemmin ei niinkään..)

Lasia, valoa ja varjoja.

Hopeariipuksia ja niiden työstövälineitä.

Yhdesti kokeiltuja kesäkurpitsasipsejä (joiden rakenne oli sipsistä kaukana, mutta maku hyvä).

Lehdet.


Löytyi arkistosta muitakin kuvia, mutta moni näyttää liittyvän bentoihin (japanilainen eväslaatikko). Joskus siis ehkä myös tulossa bento-teemainen posti, joka hyvin liki sivuaa myös things organized neatlyä.

Tällä kertaa lyhyestä virsi...

6.11.2013

Lihattoman lokakuun jälkisanat

Sinne se viuhahti.

Oma lihattoman lokakuun tavoite oli olla käyttämättä rahaa minkäänlaiseen lihaan (nauta, sika, kana, kala, äyriäiset..). Hyvällä halulla söin kyllä pakkasesta pois lihallisiakin ruokia, enkä nyrpistellyt myöskään muiden tarjoamien ruokien edessä, oli niissä lihoja tai ei. Koulussa valitsin kiltisti kasvisvaihtoehdon ja ruokakaupassa tuli välillä vähän tuhmasti jaettua ruokaostoksia puolison kanssa niin, että itse maksoin ei-lihaisia ruokia. Pääasiassa.

Toki missään haasteessa ei ole yhtä mielenkiintoista mikään muu kuin epäonnistuminen. Myös tässä.

Kuukauden aikana hairahduin viisi kertaa. Ostin:
  • Kinkku-juusto -croissantteja (vahingossa, vasta kotona syttyi lamppu päässä)
  • Pakastepussin katkarapuja (ihan tahallaan..)
  • Savulohisalaatin (-30% alennuksesta tahallaan)
  • Kanahampurilaisen (en vaivaudu keksimään edes tekosyytä tähän.. tai no, nälkä.)
  • Broilerin fileenuggetit (-30% jälleen, lokakuun viimeisen päivän naula arkkuun).

Tältä näyttää Googlen kuvahaun mielestä Hairahdus.

Kuukauden aikana tuntuu, että ostoskuitteja saattaa olla kertynyt jopa tavallista vähemmän. Tämä lienee oikeasti siksi, että pakastimesta tuli syötyä monen monta rasiaa tyhjäksi. Kuitenkin kaupassa tuntui keskimäärin helpolta ohittaa lihahyllyt. Vaikeinta oli jättää hyllyyn alennus(liha)ruokaa, köyhä opiskelija kun on (ja on se kai luvallista myöntää olevansa köyhä, jos saa opintorahaa vähemmän kuin pelkkä asunnon kuukausi-asumismeno). Kokija on myös erittäin altis vahvoille ruokamielihaluille, josta päästäänkin katkarapuihin.. joo.

Tämä testiluontoinen ja modattu lihaton lokakuu oli kaikenkaikkiaan mielenkiintoista aikaa. Kasvisruokaakin tuli tehtyä muutaman kerran. Toisaalta myös helppoa lohturuokaa - nuudeleita - taisi tulla syötyä vähintään kerran viikossa. Ehkä sitä seuraavan kerran moiseen haasteeseen törmätessä uskaltaisi lähestyä sitä kirjaimellisesti, eli ei söisi sitä lihaa ollenkaan, no matter what. Tällä kertaa kuitenkin olen tyytyväinen pakastimen sisällön pienenemiseen ja ruokaostoksien aktiiviseen havainnointiin.


Tältä näyttää Googlen mielestä Sisällön pieneneminen.


Näinä aikoina kokijan suhtautuminen aikaan on kovin kahtiajakautunut. Toisaalta aika menee liian nopeasti, kun katsoo opparin aikataulua ja pelkää ajan loppumista. Toisaalta se matelee joka päivä hetkittäin, kun soimaa itseään tekemättömistä töistä (tai siistä yhdestä liian hitaasti etenevästä projektista). Sitten taas ajattelee, että ah, jouluruokaa tiedossa, ja toisaalta sitten, että apuva, siihen aikaan pitäisi olla jo loppuvaiheiden toteutus. Ja kaiken takana on nainen. Tai siis vuodenaikamasennus, kaamosmasennus, pimeysherkkyys, mikälie. Eli v*tutta kun on pimeää ja kylmä kokoajan. Ja sehän auttaa tähän aikadilemmaan.. not.


Ja tältä näyttää dilemma (kuvalähde).