18.1.2014

Cookies!

Kaverin linkkaaman reseptin innoittamana (ja opinnäytetyön tekoa viivästellen) tuli taannoin himotus leipoa keksejä Amerikan tyyliin. Herttaisen leivonta/kokkausblogin reseptejä piti selailla enemmänkin, kun kaikki vaikutti niin herkullisilta. Päädyin kahteen pakko-testata -reseptiin. Muutaman päivän päästä tuli ryhdyttyä tuumasta toimeen.

Ja tällaisia niistä tuli.


Triplasuklaa-Domino cookies. (resepti täältä.)


Triplasuklaa-Domino cookieista tuli supermakeita. Ja mukavan pehmeitä keskeltä ja vähän rapeita reinoilta. Ja isoja, kämmenen kokoisia. Suuressakaan suklaanhimossa näitä ei pystynyt syömään kerralla kuin maksimissaan kaksi. Noms.


Karpalo-valkosuklaa cookies. (resepti täältä.) 


Karpalo-valkosuklaa cookieiden kanssa meinasi tulla harmi puseroon, kun valkosuklaa paloi useimmissa pohjasta. Niin hyvin triplakekseissä toiminut Pandan valkoinen ei ollutkaan hyvä valinta näihin, vaikka keksin koko ja paistoaika oli kutakuinkin sama. Taikinan rakenne kun oli lähinnä "kulhossa killuu karpaloita, suklaapaloja ja sormenpään kokoisia taikinakikkareita". Eli karpaloa ja suklaata oli niin paljon, että taikinaa oli vaikea saada pysymään kasassa myöskään pellille asetellessa. Varmaankin tämä irtonainen rakenne vaikutti kärähtämiseen mystisellä tavalla. Noh, hyviä ovat silti, joskin parin päivän jälkeen kivikovia...

Ehkä jatkan täydellisten karpalo-valkosuklaa -keksien metsästämistä, koska kaupan valmiit (Rainbow'n) ovat vielä toistaiseksi voittaneet useimmat muut keksit. Suklaisten cookieiden osalta voisi jatkaa isojen ja pehmeiden/reunarapeiden otollisten reseptien seurassa. Vielä kun löytäisi mahdollisimman lähelle Hesen valkosuklaacookieta mustuttavan keksiohjeen...

Leivonta on kyllä niin mukavaa. Vaikkei tulisikaan juuri toivotunlaista, on tuotoksia silti mukava maistella (ja syöttää "herkkulakkoileville" ystäville, muahaha).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti